Ardıç Bonsai Bakımı

Her bitkide olduğu gibi ardıç bonsai bakımının  da düzenli olarak yapılması gerekir. Tıpkı diğer canlılar  gibi bitkilerin de rutin olarak bakımının yapılması, kontrol edilmesi gerekir. Bu aşamada uygulanan her işlemin büyük bir özen ve titizlik içermesi gerekliliği kaçınılmazdır. Ardıç bonsai bakımı, çeşitli aşamaları bünyesinde barındırmaktadır. Bu aşamaları sizler için tek tek kaleme aldık, gelin birlikte inceleyelim.

ardic-bonsai-bakimi

Sulama İşlemi

Ardıç bonsai, diğer ağaçların yaşamını konu alan bir sanattır. Çok sert olarak bilinen ardıçların budanması ve yetiştirmesi oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra sulama işleminin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.  Ardıçları sularken, yoğun miktarda değil de minimal miktarda yavaş yavaş gerçekleştirmeye dikkat edilmesi gerekir. Kesinlikle kurumasına izin vermeden, düzenli olarak nemli tutulması sağlıklı olacaktır. Ağacı yaprakları bahar mevsiminde oda sıcaklığında suyla nemlendirilmelidir. Bu da ardıç bonsai bakımı konusunda en önemli detaylardan biridir. Ardıç bonsailer, bakımı ve şekillendirilmesi yönünden mükemmel bir seçimdir.

Budama ve Gübreleme İşlemi

Ardıç bonsailer, minimal formu ve estetik görünümü ile görenleri kendine hayran bırakan bir auraya sahiptir. Bu bitkilerin gelişimi için çeşitli kriterler mevcuttur. Özellikle yaprak bakımı ve gelişimi söz konusu olduğunda gelişme mevsiminde budama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu aşamada iğneler kahverengiye döneceği için Bonsai makası kullanmamanızı öneririz. Sert budama dayanıklılık gösteren ardıç bonsailer, yetiştirilme konusunda oldukça avantajlı bir konuma sahiptir. Bahar ve yaz mevsimlerinde gübreleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda erken baharda yüksek azotlu gübre uygulaması yapılmalıdır.

Konumu ve Saksı Değişimi

Ardıç bonsai bakımı söz konusu olduğunda bulunduğu konum en önemli detaylardan biridir. Bu bitkilerin özellikle dış mekanda güneş ışığının yıl boyunca bol olduğu yere konumlandırılması gerekir. İç mekanda yeterince büyüyemeyen ardıç bonsailerin kış aylarında belli bir derecenin altına düştüğünde korunması gerekliliği kaçınılmazdır. Saksı değişimi odağında ise her 2 senede bir temel Bonsai karışımı toprağı kullanılmalıdır.

Yorum Ekle